GRY
 
 

Rosół warzywny z pulpetami

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności łatwy

zupa
fot. Panthermedia

Składniki

  • pół marchewki (50 g)
  • ćwierć selera (20 g)
  • ćwierć pietruszki (20 g)
  • 4 łyżki mielonej cielęciny (100 g)
  • pół żółtka
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego (6 g)
  • łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 150 ml wody

Przygotowanie

Warzywa obierz i opłucz. Mięso połącz z kleikiem, żółtkiem i natką, uformuj małe pulpety. Włóż je do wrzątku z pietruszką i selerem. Gotuj ok. 20 minut. Wyjmij warzywa. Marchew utrzyj, dodaj do zupy i gotuj 10 minut. Pulpety podawaj rozgniecione. Starszemu dziecku możesz podać zupę z makaronem.

Porcja dla dziecka: 180 ml zupy i 3-4 pulpeciki

Ocena (3 oceny)

5.7
Więcej:
Doładuj
Przeładuj