Sałatka rybna z owocami

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 10 min.

Poziom trudności łatwy

sałatka rybna z owocami
fot. Adobe Stock

Składniki

  • 100 g fileta z wędzonego pstrąga bez ości
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 1/2 mango (jeśli dziecko jest uczulone, możesz podać gruszkę)
  • łyżka rodzynek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie

Sprawdź, czy w rybie nie ma ości i podziej ją na mniejsze kawałki. Mango obierz, odkrój od pestki, pokrój w kostkę. Rodzynki zalej odrobiną gorącej wody, odstaw na 5 minut, odcedź. Szczypiorek drobno posiekaj. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, polej sałatkę.

źródło: Mamo to ja
Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Popularne tematy