- 1 garść szpinaku
- 2 pomarańcze
- 15 dag sera feta
- 4 łyżki migdałów
- 1 łyżka żurawiny
- olej rzepakowy
- 1 ząbek czosnku
- sól morska
- pieprz kolorowy ziarnisty
Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Jedną pomarańczę obrać ze skórki i białej błonki następnie pokroić w kosteczkę. Przygotowaną pomarańczę wrzucić do szpinaku. Później dodać migdały, żurawinę i pokrojony w kostkę ser feta.
Sos:
Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok, łącząc go z olejem rzepakowym. Posolić i dodać wyciśnięty
czosnek. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sosem polać sałatkę i doprawić pieprzem.
Źródło: materiały prasowe Bakaland
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki