GRY
 
 

Sałatka z fetą, arbuzem i miętą

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

przepis na sałatkę z fetą, arbuzem i miętą
fot. materiały prasowe Knorr

Składniki

  • połowa arbuza
  • sos sałatkowy francuski
  • sok cytrynowy
  • mała kostka sera typu feta
  • pół pęczka świeżej mięty
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Arbuza i ser feta pokrój w dużą kostkę (bok ok. 2-3 cm), a miętę posiekaj. Sos wymieszaj z olejem i sokiem z cytryny. Na talerz wyłóż pokrojonego arbuza i posiekana miętę i polej przygotowanym sosem. Na koniec połóż pokrojony ser. Całość włóż do lodówki i pozostaw w niej, aż sałatka się schłodzi.

Źródło: materiały prasowe Knorr/pw

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- liczba porcji: 4

Doładuj
Przeładuj