GRY
 
 

Sałatka z kopru włoskiego z roszponką, pistacjami i jogurtem naturalnym

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Sałatka z kopru włoskiego z roszponką, pistacjami i jogurtem naturalnym - przepis na sałatkę

Składniki

  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 1 opakowanie roszponki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 150 g jogurtu naturalnego bez cukru
  • 2 łyżki pistacji (ewentualnie łuskanych orzechów włoskich)
  • 1 mały pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli morskiej do smaku

Przygotowanie

Umyj koper włoski i pokrój go na bardzo cienkie plasterki.
Na talerzu ułóż plasterki kopru wraz z roszponką, skrop sokiem z cytryny.
Jogurt naturalny połącz z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, pokruszonymi pistacjami oraz świeżo siekanym koprem.  
Sos nałóż na przygotowaną kompozycję roszponki oraz kopru włoskiego, możesz do smaku oprószyć solą morską.

Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj