Ślimaki z parówek

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Ślimaki z parówek
fot. mat. pras. JBB

Składniki

  • parówki dobrej jakości, np. Polanki JBB
  • pomidorki koktajlowe
  • garść rukoli 
  • słone paluszki
  • ser mozzarella 
  • oliwki 

Przygotowanie

  1. Ugotuj parówki, a następnie przekrój je na pół.
  2. Z jednej części zetnij spód, od połowy w stronę ogona, formując ciało ślimaka.
  3. Z drugiej części parówki odetnij grubszy plasterek na środek muszli, pozostałą część natnij praktycznie do końca, nie przecinając jednak spodu.
  4. Na ciało ślimaka nałóż krążek, na to ponacinaną część jako muszlę.
  5. Z sera i oliwek wytnij oczy, a rogi z paluszków.
  6. Na talerzu ułóż rukolę, pokrojone pomidorki, a na koniec ślimaczki.
  7. Podaj z kromką chleba posmarowaną masłem. 

Zobacz też przepisy na dania na śniadanie

źródło: mat. pras. JBB Bałdyga

Ocena (2 oceny)

5.5

Zobacz także