GRY
 
 

Słoneczna zupa dyniowa

Dla dziecka od 5. miesiąca życia

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności łatwy

zupa
fot. Panthermedia

Składniki

  • 200 g dyni
  • 2 ziemniaki
  • 2 szklanki bulionu z warzyw
  • łyżka masła
  • kleik ryżowy

Przygotowanie

Dynię obierz ze skórki, wyjmij pestki i włókna, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój. Warzywa włóż do bulionu, gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż będą miękkie. Wsyp kleik ryżowy, zagotuj. Całość zmiksuj, dodaj łyżeczkę masła.

Nasza rada: Dla starszego dziecka taką zupę możesz przygotować z mięsem: będzie wówczas pełnowartościowym daniem obiadowym. Warto skorzystać z gotowych dań w słoiczkach. Wtedy do zupki nie musisz już dodawać kleiku ryżowego.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (10 ocen)

4.3
Doładuj
Przeładuj