GRY
 
 

Sorbet truskawkowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 130 min.

Poziom trudności łatwy

mus truskawkowy, truskawki, skóra cytryny
fot. Fotolia

Składniki

  • 300 g świeżych truskawek
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Przygotowanie

Truskawki zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny. Przełóż do miski i włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Następnie ubij trzepaczką lub mikserem na puszystą gładką masę i ponownie włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Gotowy sorbet nałóż łyżką do szklanych pucharków.


źródło: Katarzyna Pinkosz/ "Mamo to ja"

Ocena (1 ocena)

5.0
Więcej:
Doładuj
Przeładuj