GRY
 
 

Sorbet z pysznych malin

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • 30 dag mrożonych lub świeżych malin
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Przygotowanie

Mrożone maliny lekko rozmroź, świeże umyj. Zmiksuj z cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Przetrzyj przez gęste sitko, żeby oddzielić pestki, przełóż do miski i zamrażaj przez dwie godziny. Następnie trzepaczką lub mikserem ubij lody na puszystą, gładką masę i ponownie włóż do zamrażalnika. Po upływie dwóch godzin nakładaj lody do pucharków.  
Nasza rada: Gotowy deser nie powinien być za mocno zmrożony, dlatego na kilka chwil przed podaniem wyjmij go z zamrażalnika i najlepiej jeszcze raz zmiksuj. Podawaj w mocno schłodzonych naczyniach (najlepiej, by postały kilka minut w zamrażalniku).

Sprawdź inne słodkie przepisy

Ocena (0 oceny)

0.0
Więcej:
Doładuj
Przeładuj