GRY
 
 

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

przepis na sphagetti z żurawionowym sosem Bolognese
fot. materiały prasowe

Składniki

  • 500 g spaghetti
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 tymianek
  • 100 g suszonych żurawin
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 6 łyżek stołowych keczupu
  • 100 ml bulionu (błyskawicznego)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Zagotować dużą ilość wody z solą na makaron. Cebulę, czosnek obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć wołowinę. Dodać cebulę i czosnek, a następnie dusić razem z wołowiną. Tymianek umyć, oddzielić listki od łodygi i dodać na patelnię. Dodać bulion i keczup. Dodać żurawiny i dusić, ciągle mieszając. Do gotującej się wody włożyć makaron i ugotować al dente. Sos z mięsem doprawić solą i pieprzem i nałożyć na talerz.

Wypróbuj także przepisy na zdrowe sałatki

źródło: Paulina Wawrzyniak

Dodatkowe informacje

- liczba porcji: 4

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj