GRY
 
 

Szaszłyki z wątróbki

Czas przygotowania do 240 min.

Poziom trudności łatwy

szaszłyk, przepis na szaszłyki z mięsem, przepisy dla kobiet w ciąży, przepisy kulinarne
fot. Fotolia

Składniki

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 0,5 kg pomidorków koktajlowych
  • 2 cebule
  • papryka
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kilka łyżek oliwy

Przygotowanie

Wątróbkę umyj i obierz z błonek. Wymieszaj sól, pieprz, posiekany czosnek, oliwę i sok z cytryny. Zalej mięso i odstaw na 2–3 godziny. Cebulę pokrój w ósemki. Paprykę oczyść i pokrój w dużą kostkę. Wszystkie składniki nakładaj na przemian na patyczki i opiekaj 10 min. w nagrzanym rożnie, smarując oliwą i obracając.

źródło: "Vita"

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj