GRY
 
 

Szparagowy bukiet z marchewką

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • po pęczku białych i zielonych szparagów
  • pęczek marchewki
  • trochę masła
  • ewentualnie koperek

Przygotowanie

Pęczek białych szparagów obierz, z pęczka zielonych odetnij twarde końce. Pęczek marchewki umyj, obierz, przekrój korzenie wzdłuż. Ugotuj warzywa na parze. Ułóż szparagi na ogrzanych talerzach w formie bukietu, przekładając je marchewką. Podaj ze świeżym masłem.
Nasza rada: Posmarowane masłem, podlane łyżką wywaru lub wody i posypane koperkiem szparagi można piec w folii aluminiowej w 200°C, ułożone w dwóch warstwach. Wystarczy 30–40 minut.
Doładuj
Przeładuj