Szybka sałatka warzywna

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Sałatka warzywna
fot. mat. pras. Sandra

Składniki

  • puszka groszku konserwowego, np. Sandra
  • puszka kukurydzy, np. Sandra
  • ogórki konserwowe, np. Sandra
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Groszek, kukurydzę i tuńczyka odcedź z zalewy.
  2. Włóż do miski i wymieszaj.
  3. Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek, a potem pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
  4. Ogórki konserwowe również pokrój w kostkę, a potem wrzuć do miski.
  5. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem.
  6. Dopraw sałatkę do smaku odrobiną soli i pieprzu. 

Zobacz też inne przepisy na nie tylko wielkanocne dania z jajek
 

źródło: mat. pras. Sandra
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy