Tosty z jajecznicą

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

jajecznica, kiełki, kanapka
fot. © Kitty - Fotolia.com

Składniki

  • 4 kawałki pieczywa tostowego pełnoziarnistego,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki lub drobno posiekanych ziół,
  • 2 łyżki masła,
  • 6 pomidorków koktajlowych,
  • sól, pieprz ziołowy.

Przygotowanie

Tosty podpiecz w tosterze lub piekarniku. Możesz użyć chleba pełnoziarnistego. Łyżkę masła rozpuść na patelni i usmaż jajecznicę. Pod koniec smażenia dodaj kiełki lub/i zioła, sól i pieprz do smaku. Tosty posmaruj resztą masła i na każdy wyłóż jajecznicę. Na wierzchu ułóż pokrojone pomidory.
1 porcja dla dziecka = 1 tost

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 6 na 1 głos

Popularne tematy