GRY
 
 

Warzywne słupki zawijane w szynkę

Dla dziecka od 5. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

26710412.jpg
fot. Edipresse

Składniki

  • kilka gałązek selera naciowego,
  • 2 duże marchewki,
  • 8 plasterków szynki,
  • kilka listków rukoli,
  • natka, szczypiorek.

Przygotowanie

Marchewkę i selera naciowego umyj. Marchewkę obierz ze skórki i pokrój na długie słupki. Gałązkę selera i dwa słupki marchewki owiń połówkami plasterków szynki i przewiąż je szczypiorkiem. Słupki umieść w szerokich szklankach. Ozdób je gałązkami natki i rukolą. Podaj do nich dip przygotowany z jogurtu greckiego zmiksowanego z kiełkami rzodkiewki.
Doładuj
Przeładuj