GRY
 
 

Warzywne sushi

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności średni

Warzywne sushi
fot. mat. pras. Kuhne

Składniki

  • ryż do sushi
  • liście nori
  • liście sałaty zielonej
  • ogórki, np. korniszony koktajlowe marki Kühne
  • awokado
  • pomidor

Przygotowanie

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozłóż go i lekko rozgnieć na liściach nori tak, aby z jednej strony pozostało ok. 3 cm wolnego liścia. Na ryżu ułóż liście sałaty. Teraz połóż pokrojone w małe słupki warzywa – awokado, pomidora i ogórki (korniszony). Zawiń sushi w rolkę za pomocą specjalnej maty lub folii spożywczej. Delikatnie zwilż pozostawioną końcówkę nori i przyciśnij do niej zwiniętą rolkę. Całość jeszcze raz delikatnie ściśnij i uformuj

Zobacz też inne przepisy na dania na drugie śniadanie

źródło: mat. pras. Kuhne

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj