GRY
 
 

Wiosenna sałatka

... czyli marzec i kwiecień na talerzu.

7b.jpg
fot. Wydawnictwo JEDNOŚĆ
Propozycja wiosennych pyszności, które łatwo przygotujesz razem z dzieckiem. Przy okazji może to być świetna zabawa i zachęta dla małych niejadków.

Przygotuj: kilka liści różnych sałat, kawałek świeżego ogórka, kilka rzodkiewek, pół łyżeczki pokrojonego szczypiorku, dwa jajka ugotowane na twardo, łyżkę oliwy, przyprawy oraz miskę, drewnianą łyżkę, nóż i deskę do krojenia.


Umyj starannie warzywa pod bieżącą wodą. Liście sałaty podziel na mniejsze części. Ogórek pokrój w półksiężyc, a rzodkiewki w plasterki.









Obierz jajka ze skorupek i potnij na plasterki.












Przygotuj sos z oliwy i przypraw.












Na talerzu ułóż sałatę, ogórek, rzodkiewki i jajka. Posyp sałatkę szczypiorkiem i polej sosem.










Przepis pochodzi z książeczki Joanny Krzyżanek "Cecylka Knedelek", wyd. JEDNOŚĆ, Kielce 2008.
Redakcja poleca: Jaką rolę w twoim dzieciństwie odegrała babcia? [SONDA ULICZNA]
O to, jaką rolę w naszym dzieciństwie odegrała babcia zapytaliśmy przechodniów. W niedzielę obchodzimy Dzień Babci i z tej okazji życzymy wszystkim babciom dużo zdrowia i uśmiechu!

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj