GRY
 
 

Wiosenne kotlety z tofu

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

kulki, kotlety, pulpety, tofu, potrawa, jedzenie, kuchnia
fot. Fotolia

Składniki

  • 1/3 kostki tofu,
  • 1 łyżka tartej bułki,
  • 1/2 jajka,
  • 1 łyżka posiekanej zieleniny

Przygotowanie

Tofu odcisnąć, rozetrzeć w misce na gładką masę, dodać tartą bułkę i zieleninę i jajko. Wymieszać i formować kulki wielkości małego pomidora. Kotlety można zarówno ugotować (dla małych dzieci), jak i usmażyć (dla starszych). Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Jest to danie dla dzieci z nietolerancją mleka krowiego i laktozy.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Doładuj
Przeładuj