Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności łatwy

zapiekanka, makaron, brokuły, warzywa, mięso
fot. olhaafanasieva - Fotolia.com

Składniki

  • 400 g mielonej cielęciny,
  • 2 duże ziemniaki,
  • 4 plastry żółtego sera,
  • 1/4 l mleka
  • oregano, sól i pieprz.

Przygotowanie

Obrane ziemniaki zetrzyj na tarce z większymi otworami, dopraw solą i pieprzem. Posól mięso, dodaj do smaku szczyptę oregano. Ułóż starte ziemniaki w żaroodpornym naczyniu, zalej mlekiem, dodaj warstwę mielonej cielęciny i przykryj plastrami sera. Wstaw do piekarnika i zapiekaj na średnim ogniu przez 30 minut.
Aby danie było jeszcze bardziej pożywne, przed wstawieniem do piekarnika dodaj garść gotowanego groszku.

źródło: edipresse
Oceń artykuł

Ocena 5 na 8 głosy

Popularne tematy