Kasza dla każdego
Jemy stanowczo za mało kasz. Dzieci najlepiej uczyć jeść kasze od najmłodszych lat. A dlaczego? Bo kasza jest zdrowa, sycąca i tania. Oto 7 pysznych rodzajów kaszy.

Kasza gryczana
Wytwarzana jest z nasion gryki – rośliny, która należy do rodziny rdestowatych (tak jak szczaw i rabarbar). Może być prażona (ma brązowe ziarna) lub nieprażona (białawe ziarna). Dostarcza sporo wartościowego białka roślinnego oraz składników mienralnych: magnezu, potasu, cynku.Dla kogo? Polecana jest cukrzykom, kobietom z zaburzeniami płodności, odchudzającym się, osobom z kruchymi naczynkami i chorym na celiakię.
Za nami pierwszy z 6 bezpłatnych webinarów dla rodziców, organizowanych w ramach akcji „Widzę, Słyszę, Czuję, Wiem” i prowadzonych przez Dorotę Zawadzką. Ekspertka opowiadała o tym, jak działają zmysły malucha, a ich prawidłowy rozwój wpływa na życie również w przyszłości.