GRY
 
 

Złote racuszki z jabłkiem

Dla dziecka od 13. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

placki, jabłka, potrawa, kuchnia, jedzenie
fot. Fotolia

Składniki

  • 30 dag jabłek
  • 2 płaskie łyżki mąki ryżowej
  • 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac (25 ml)
  • 5 ml oleju
  • 60 ml wody
  • szczypta soli
 

Przygotowanie

Do wody wsyp Nestlé Sinlac, wymieszaj. Dodaj mąkę ryżową, olej oraz sól i całość wymieszaj. Jabłko obierz, pokrój na kawałki. Wrzuć je do masy (tak, żeby stała się dosyć gęsta). Zamieszaj. Rozgrzej olej na patelni. Kiedy będzie bardzo gorący, lej placuszki. Smaż po obydwu stronach, aż będą dość rumiane. Udekoruj owocami (np. wiśniami z kompotu).

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj