GRY
 
 

Zupa dyniowa - przepis

Dla dziecka od 5. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

kuchnia, dynia, zupa, warzywa
fot. Panthermedia

Składniki

  • 1 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
  • 4 ziemniaki
  • 2 niewielkie pory
  • 100 g masła
  • kilka gałązek świeżego tymianku

Przygotowanie

Pora oczyść, pokrój w plasterki, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz dynię. Zalej dwoma litrami wody. Gotuj ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj tymianek. Dla młodszego dziecka zupę możesz zmiksować.

Nasza rada: Starszemu dziecku możesz podać zupę z grzankami z razowego chleba oraz grubo pokruszonym parmezanem.

źródło: "Mamo, to ja"
Doładuj
Przeładuj