GRY
 
 

Zupa jagodowa

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

Zupa jagodowa - przepis dla dziecka
fot. Fotolia

Składniki

  • 0,5 litra jagód,
  • 1,5 szklanki mleka (może być modyfikowane),
  • łyżka mąki,
  • makaron,
  • śladowa ilość cukru do smaku.

Przygotowanie

Jagody ostrożnie umyj, zalej pół litra wody i powoli zagotuj na małym ogniu. Do mleka dosyp mąki, całość dokładnie roztrzep, dodaj do jagód. Wszystko razem zagotuj, lekko posłódź do smaku. Gdy zupa nieco ostygnie, dokładnie ją zmiksuj. Makaron ugotuj osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Poczekaj, aż wystygnie. Na talerzyk wlej zupę i dołóż czubatą łyżkę makaronu. Taką zupę możesz podawać dziecku na ciepło lub na zimno.
Doładuj
Przeładuj