Zupa-krem z królikiem

Dla dziecka od 6. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

zupa krem z królikiem
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Składniki

  • marchewka
  • ziemniak
  • 20 g mięska (np. comber z królika)
  • łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego

Przygotowanie

Marchewkę i ziemniaka umyj, obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę. Przełóż do rondelka, zalej wodą i gotuj do miękkości. W drugim garnuszku ugotuj mięsko z królika. Ugotowane warzywa i mięsko zmiksuj, a następnie dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego. Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj po przestudzeniu.

Rada: Pamiętaj, aby mięsko było świeże i pochodziło ze sprawdzonych źródeł.

Zobacz inne przepisy na zupy-krem dla dzieci

Pomysł na danie: blog kulinarny Zajadam szpinak

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 4 na 2 głosy

Popularne tematy