GRY
 
 

Zupa krem z porów jak szparagowa

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • pęczek młodych porów
  • 4 białe ziemniaki
  • wywar z cielęciny
  • oliwa truflowa lub bazyliowa

Przygotowanie

Potrzebny będzie pęczek młodych porów, cztery białe ziemniaki. Białe części porów i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w dwóch szklankach wywaru z cielęciny, zmiksuj, dopraw do smaku. Zupę podaj w filiżankach, do każdej wlej pół łyżeczki oliwy truflowej lub bazyliowej.
Nasza rada: Zielonych części porów nie wyrzucaj, lecz zużyj je do zupy jarzynowej lub uduszone na oliwie – do tarty. Zupę możesz ugotować na wodzie – też będzie smaczna.
Doładuj
Przeładuj