Zupa marchewkowo-dyniowa

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności średni

Zupa marchewkowo-dyniowa - przepisy dla dziecka Babyonline.pl
fot. Zajadam szpinak

Składniki

  • 250 g dyni
  • marchewka
  • 1/2 pora
  • 250 bulionu warzywnego lub rosołu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka oliwy z oliwek
  • kilka listków natki pietruszki do ozdobienia zupy

Przygotowanie

Marchewkę i pora umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dynię obierz ze skórki, wydrąż, pokrój w kostkę. Do garnka wlej oliwę i podduś na niej pora, a następnie dodaj marchewkę oraz dynię i zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Chwilę odczekaj, aby zupka nieco przestygła, a następnie zmiksuj ją. Na koniec dodaj jogurt. Ozdób zupę natką pietruszki i ugotowaną marchewką. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 4 na 2 głosy

Popularne tematy