Zupa miso

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • 2 łyżki pasty miso
  • 8 młodych listków kapusty pekińskiej
  • 3 łyżeczki kiełków soi
  • 3 pieczarki
  • pęczek dymki
  • pół łyżeczki suszonych wodorostów
  • 3 łyżki pokrojonego w kostkę sera tofu
  • 1,5 l wody

Przygotowanie

Do wody dodaj wodorosty i plastry pieczarek. Doprowadź do wrzenia, zagotuj i przecedź. Dodaj pastę miso i wymieszaj. Przed podaniem do każdej porcji włóż kiełki soi, pokrojony w kostkę ser tofu, po kilka młodych listków kapusty pekińskiej i posiekaną dymkę.

 

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy