Zupa wiśniowa

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 10 min.

Poziom trudności łatwy

zupa wiśniowa
fot. AdobeStock

Składniki

  • pół szklanki wiśni
  • szklanka wody
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki miodu (jeśli dziecko nie jest uczulone)

Przygotowanie

Owoce umyj i wydryluj, włóż do garnuszka. Zalej 3/4 szklanki wody, zagotuj. W pozostałej zimnej wodzie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i wlej do zupy, ciągle mieszając. Gotową zupę dopraw do smaku miodem. Podawaj z lanymi kluseczkami lub makaronem.
 
Polecamy: Zupa brzoskwiniowa z owsianymi kluseczkami

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 4 na 1 głos

Popularne tematy