Zupa z kaszą i soczewicą

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

zupa z kaszą
fot. AdobeStock

Składniki

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 2 łyżki masła
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • por
  • pomidor

Przygotowanie

Pora pokrój na plasterki. Marchewkę, pietruszkę, selera obierz i zetrzyj na grubej tarce. Do garnuszka wsyp kaszę, soczewicę oraz warzywa. Zalej taką ilością wody, aby przykryła składniki. Gotuj około 20 minut na małym ogniu. Dodaj obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora oraz masło.
 
 

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Popularne tematy