Zupa z soczewicy

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności średni

zupa z soczewicy
fot. Adobe Stock

Składniki

  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 2 łyżki masła
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • pół małej cebulki
  • ząbek czosnku

Przygotowanie

Cebulkę obierz i drobno posiekaj. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz i pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj, włóż do garnuszka, dodaj soczewicę. Zalej wodą,  aby przykryła składniki. Gotuj około 20 minut na małym ogniu. Dodaj masło.

Polecamy również: Pierogi z soczewicą

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- liczba porcji: 2

Oceń artykuł

Ocena 4 na 4 głosy

Popularne tematy