GRY
 
 

Zupa z zielonych warzyw

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

zupa, krem, zielone warzywa, cebula, potrawa, danie, obiad
fot. Fotolia

Składniki

  • 1/2 szklanki zielonego groszku
  • 2 różyczki brokułów
  • niewielki kawałek pora
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • koperek

Przygotowanie

Warzywa umyj, brokuły i pora drobno pokrój. Podsmaż chwilę na rozgrzanej oliwie. Zalej dwiema szklankami wody, gotuj 15 minut. Koperek posiekaj. Zupę dopraw śmietaną i koperkiem.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Doładuj
Przeładuj