Składniki na 6–8 porcji:
- 1 torebka budyniu śmietankowego
- 1 torebka budyniu czekoladowego
- 1 l mleka
- 1 torebka kisielu wiśniowego lub truskawkowego
- 1 torebka kisielu cytrynowego
- 10 dag truskawek lub wiśni
- połówka cytryny
- łyżka wiórków kokosowych
- 2–3 łyżki gęstego syropu owocowego
- 1/4 tabliczki twardej czekolady
- listki bazylii do dekoracji

Reklama

Sposób wykonania:
1. Budynie: czekoladowy i śmietankowy ugotuj według przepisu na opakowaniu. Rozlej do salaterek i odstaw. Po ostudzeniu, na budyń czekoladowy zetrzyj na tarce czekoladę i wysyp wiórki kokosowe, tworząc dowolny wzór. Na budyniu śmietankowym narysuj wzory polewając gęstym syropem owocowym.
2. Kisiele: truskawkowy i cytrynowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, dodając trochę mniej wody, żeby były gęste. Rozlej do salaterek i odstaw. Po wystygnięciu udekoruj kisiel cytrynowy półplasterkami cytryny. Kisiel truskawkowy przybierz połówkami truskawek.
3. Przed podaniem desery udekoruj listkami bazylii.

Reklama

Przygotowanie: 25 min

Reklama
Reklama
Reklama