Składniki n 2 porcje:
- opakowanie galaretki wiśniowej lub pomarańczowej
- 4 łyżki bitej śmietany
- 4 łyżeczki wiórków czekoladowych
- pół mango lub 2 plastry ananasa z puszki
- duża dojrzała nektarynka
- listki mięty do dekoracji

Reklama

Sposób wykonania:
1. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody. Wlej do płaskiego naczynia. Wstaw do lodówki, zostaw do zastygnięcia.
2. Stężałą galaretkę pokrój w równą kostkę, wsyp do 4 szklanek naprzemiennie z pokrojoną w kosteczkę nektarynką i cząstkami mango lub drobno pokrojonym ananasem.
3. Każdą porcję deseru udekoruj łyżką bitej śmietany, oprósz wiórkami czekoladowymi (lub mielonymi orzechami albo rodzynkami). Udekoruj gałązkami mięty.

Nasza rada:
Jeśli użyjesz kilku rodzajów galaretek, kolorowy deser będzie wyglądał jeszcze apetyczniej.

Reklama

Przygotowanie: 30 min

Reklama
Reklama
Reklama