Reklama

Reklama
566V7564_214.jpg

Po każdym karmieniu dziecka, powinnaś dokładnie umyć smoczek i butelkę w gorącej bieżącej wodzie lub w zmywarce do naczyń.

Aby zapobiec rozwojowi zarazków uniemożliwiających prawidłową sterylizację i mogących spowodować chorobę dziecka, dokładnie wypłucz smoczek i butelkę w zimnej wodzie i usuń pozostałości mleka, które na nich zostały. Następnie umyj je ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń, a butelkę wyczyść specjalną szczotką i wypłucz.

Smoczki gotuj przez 2-3 minuty, butelki przez ok. 5. Wysterylizowane smoczki i butelki przechowuj w specjalnym pudełku lub słoiku.

Wygodną formą sterylizacji może być też sterylizator do butelek.

Reklama

Zobacz także: Sterylizacja

Reklama
Reklama
Reklama