Tak długo, jak Twoje dziecko jest karmione piersią, pozostaje pod szczególną ochroną. Wraz z mlekiem matki niemowlę otrzymuje cenne substancje ochronne, m.in. probiotyczne kultury bakterii kwasu mlekowego, tak ważne dla ochrony delikatnych jelit niemowlęcia. W układzie pokarmowym niemowląt karmionych mlekiem matki dominują bakterie probiotyczne z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium.

Te dobroczynne dla zdrowia kultury bakterii probiotycznych stanowią barierę ochronną jelit i utrzymują je w zdrowym stanie. W ten sposób przyczyniają się do wzmocnienia całego układu odpornościowego. Także wtedy, gdy nie karmisz piersią, możesz skutecznie wspierać odporność swojego dziecka, podając mu probiotyczne produkty HiPP, bogate w miliony aktywnych probiotycznych bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus.

Dlaczego probiotyczne produkty HiPP są lepsze od innych, dostępnych na rynku probiotycznych produktów dla niemowląt?
W obszernym studium porównawczym udowodniono w sposób naukowy, że dzieci, którym podawano mleko modyfikowane zawierające stosowane przez HiPP kultury bakterii probiotycznych, wskazywały zdecydowanie większą odporność, niż te karmione zwykłym mlekiem modyfikowanym bez dodatku probiotyków: w szczególności znacznie rzadziej występowały u nich zaburzenia żołądkowo-jelitowe, a także istotnie zmniejszyła się liczba dni nieobecności w żłobku lub przedszkolu, spowodowanych chorobą.

Wyjątkowa ochrona - także po zakończeniu karmienia piersią

Kultury bakterii probiotycznych z rodzaju Lactobacillus są naturalnym składnikiem flory bakteryjnej jelit. Chronią jelita niemowlęcia, wypierają z nich szkodliwe bakterie i utrzymują organizm w zdrowiu. Karmienie piersią wspomaga rozwój bakterii kwasu mlekowego w jelitach malucha. Z ochrony tej wcale nie musisz rezygnować po zakończeniu karmienia piersią. HiPP oferuje bowiem probiotyczne mleko i kaszki, które dostarczają organizmowi dziecka odpowiednią porcję dobroczynnych bakterii.

Reklama

Kultury bakterii probiotycznych z rodzaju Lactobacillus chronią twoje dziecko
Do probiotycznych produktów mlecznych: mleka i kaszek HiPP stosuje się specjalne kultury bakterii probiotycznych z rodzaju Lactobacillus, które w sposób szczególny chronią twoje dziecko.

Reklama

Udowodnione naukowo: znacznie lepsza ochrona dzięki probiotykom HiPP
Na podstawie obszernych studiów porównawczych udowodniono, że dzieci, które otrzymywały probiotyczne mleko następne, zawierające kultury bakterii probiotycznych, stosowane w mleku HiPP, były zdrowsze od tych, które otrzymywały mleko modyfikowane bez probiotycznych bakterii kwasu mlekowego. Stwierdzono również, że u dzieci karmionych mlekiem wzbogaconym w probiotyki znacznie rzadziej występowały biegunki.

Reklama
Reklama
Reklama