Pomysłowe kanapki - 6 przepisów na pasty do pieczywa
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Polecamy przepisy na pyszne, wiosenne pasty do pieczywa.
1 z 6
Pasta z twarogu
Kanapki z twarożkiem nie muszą być nudne - z białego sera da się wyczarować mnóstwo pysznych past. Wypróbujcie koperkową pastę z twarogu i ryby.
Czytaj też: 5 dań z brokułów - przepisy dla dzieci
2 z 6
Hummus
Myślisz, że przygotowanie hummusu to coś bardzo skomplikowanego? Nic bardziej mylnego. Wypróbuj nasz przepis na pastę z cieciorki, na pewno posmakuje całej rodzinie!
Czytaj też: 6 pomysłów na naleśniki - przepisy
3 z 6
Pasta z grochu i soczewicy
Wszystkie rośliny strączkowe świetnie nadają się na pasty - po zmieleniu lub zmiksowaniu tworzą gęstą, zwartą masę, którą z łatwością możesz rozsmarować na chlebie czy naleśnikach. Poza tym zawierają dużo białka i witamin. Wypróbuj pastę z grochu, z tego samego przepisu możesz zrobić też pastę z soczewicy.
Czytaj też: Przepisy na placuszki warzywne dla dzieci
4 z 6
Pasta jajeczna
Kolejnym produktem, który świetnie sprawdza się w formie pasty, są jajka. Polecamy pastę jajeczną - możesz doprawić ją drobno posiekanym pomidorem i papryką w proszku, by nabrała słonecznego, pomarańczowego koloru.
Czytaj też: 7 kaszek dla niemowląt - przepisy
5 z 6
Guacamole
Guacamole to pyszna pasta z awokado, doprawiona czosnkiem, sokiem z cytryny i oliwą. Wypróbuj je w różnych wariacjach: polecamy awokado nadziewane!
Czytaj też: 7 pysznych zapiekanek
6 z 6
Pasta z jajek
Pasta twarogowo - jajeczna jest cennym źródłem białka i w połączeniu z pełnoziarnistym pieczywem jest pożywnym śniadaniem lub zdrową kolację. Polecamy przepis na pastę z białego sera i jajek.
Czytaj też: Pesto - 6 przepisów