GRY
 
 

Pierś kurczaka z fetą i pietruszką

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

Piersi kurze z fetą i pietruszką
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 15 dag sera feta
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • pieprz

Przygotowanie

Piersi kurczaka rozłóż i usuń ewentualne chrząstki lub kostki. Część mięsa odetnij lub rozbij delikatnie tłuczkiem, aby na całej powierzchni było podobnej grubości. Oprósz pieprzem.
Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Ser pokrój w kostkę lub pokrusz i wymieszaj z posiekaną natką. Łyżkę natki odłóż.
Ułóż na mięsie serową masę i zepnij piersi metalowymi szpilkami.
Całość ułóż w brytfannie, polej oliwą i posyp pozostałą natką pietruszki. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut w 180 st. C.]

Zobacz więcej przepisów na pyszne obiady dla rodziny

źródło: Edipresse
Doładuj
Przeładuj