Babeczki marchewkowe z kremem twarożkowym
Marchewkowo-cynamonowe babeczki udekorowane twarożkiem to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Oto przepis na pyszny deser dla dziecka i dla całej rodziny.
- mat. pras. Mój Ulubiony
Opublikowano: piątek, 4 stycznia 2019 17:44
Reklama
Na ciasto:
Reklama
- 2 szklanki tartej marchewki
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki soli
- łyżeczka cynamonu
- szczypta suszonego imbiru
- 3 jajka
- 3/4 szklanki oleju
- szklanka cukru
- laska wanilii
Na krem:
- 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego, np. Mój Ulubiony
- cukier
- Mąkę wymieszaj z proszkiem, sodą, solą, cynamonem, imbirem i ziarenkami wanilii.
- W drugim naczyniu zmiksuj grubo startą marchew z olejem, jajkami, cukrem.
- Połącz obydwie masy i wymieszaj łyżką.
- Tak powstałe ciasto nakładaj do foremek i piecz ok. 25 minut w 180 st. C.
- Twarożek wymieszaj dokładnie z cukrem.
- Wystudzone babeczki udekoruj masą twarożkową, posyp cynamonem i udekoruj orzechami, np. pecan.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na muffinki dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama