Reklama
  • 300 g mąki
  • 50 g pokrojonej szynki
  • 50 g pokrojonej w kostkę dyni lub dyniowego puree
  • 50 g grubo startego cheddara
  • drobno pokrojona papryka
  • szklanka mleka
  • 125 g roztopionego masła
  • roztrzepane jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia

W dużej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj szynkę, dynię, paprykę, ser. Masło wymieszaj z mlekiem i jajkiem, połącz z suchymi składnikami (ciasto powinno pozostać lekko grudkowate). Masę przełóż do foremek na babeczki. Piekarnik nagrzej (do 200˚C). Wstaw babeczki na około 20–25 minut, a potem wyłóż na drucianą kratkę. Poczekaj, aż ostygną.

Reklama

Nasza rada: Wypełnij foremki do babeczek ciastem prawie po brzeg; w trakcie pieczenia niewiele urosną.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama