Reklama

Reklama
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • łyżka ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy
  • 20 ciasteczek kruchych
  • 1/4 szklanki cukru
  • 500 g krówek
  • 1/4 szklanki mleka
  • szklanka miąższu z kokosa, ewentualnie wiórków kokosowych

W mikrofalówce lub kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z 2 łyżkami masła i wanilią. Rozsmaruj czekoladę na natłuszczonym papierze do pieczenia - najlepiej włóż go do kwadratowej formy, by zachować kształt. Na jeszcze miękką czekoladę wysyp pokruszone ciastka wymieszane z cukrem i pozostałym masłem. Na ciastka rozłóż rozpuszczone w kąpieli wodnej krówki z mlekiem i kokosem. Ozdób czekoladą.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama