Bezalkoholowy szampan
Bezalkoholowy szampan - przepis.

Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 12:48
Reklama
Reklama
- 2/3 szklanki wody
- pół szklanki cukru
- 1 szklanka soku z grejpfruta
- pół szklanki soku pomarańczowego
- 3 łyżeczki syropu z owoców granatu
- niecałe 2 puszki (ok. 800 ml) bezalkoholowego piwa imbirowego
Wlej wodę do garnka, dodaj cukier. Podgrzewaj, cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia, gotuj ok. 10 minut. Odstaw do wystygnięcia. Gdy słodki syrop wystygnie, dodaj go do zmieszanych soków z grejpfruta i pomarańczy. Wymieszaj z piwem imbirowym, na koniec - tuż przed podaniem - dodaj syrop z owoców granatu.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na koktajle
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Aktualności
Internauci hejtują Monikę Mrozowską za picie bezalkoholowego szampana w ciąży: „zdjęcie nie na miejscu”
Joanna Biegaj
Magdalena Drab
Przepisy
Menu na sylwestra: lista potraw i przepisy na dania z mięsem i wegetariańskie [proste, szybkie, pyszne]
Karolina Stępniewska
Marta Kabulska
Magdalena Drab
Aktualności
Mrozowska w samej bieliźnie 4 DNI po porodzie: piersi „jak MELONY z Biedronki" to tylko początek...
Aleksandra Zaborowska
Newsy
Pediatra bije na alarm. Te popularne napoje są wyjątkowo niebezpieczne, a rodzice nie widzą problemu
Maria Kaczyńska-Żandarowska