Bezalkoholowy szampan
Bezalkoholowy szampan - przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 12:48
Reklama
Reklama
- 2/3 szklanki wody
- pół szklanki cukru
- 1 szklanka soku z grejpfruta
- pół szklanki soku pomarańczowego
- 3 łyżeczki syropu z owoców granatu
- niecałe 2 puszki (ok. 800 ml) bezalkoholowego piwa imbirowego
Wlej wodę do garnka, dodaj cukier. Podgrzewaj, cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia, gotuj ok. 10 minut. Odstaw do wystygnięcia. Gdy słodki syrop wystygnie, dodaj go do zmieszanych soków z grejpfruta i pomarańczy. Wymieszaj z piwem imbirowym, na koniec - tuż przed podaniem - dodaj syrop z owoców granatu.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na koktajle
Reklama
Reklama
Reklama