Biszkopt kukurydziany
Wypróbuj przepis na pyszny biszkopt kukurydziany.
- Edipresse
Opublikowano: środa, 23 kwietnia 2014 14:24
Reklama
Reklama
- 3 jajka
- 1/3 szklanki cukru
- trochę więcej niż pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
Jajka wbij do miski, wsyp cukier, umieść na garnku z gotującą się wodą, ubijaj rózgą, aż zgęstnieją i zbieleją. Potem zdejmij z ognia i ubijaj, aż masa wystygnie. Stopniowo dodawaj mąkę z sodą. Wlej do formy wysmarowanej masłem, wysypanej kaszą kukurydzianą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz, aż patyczek wyjęty z ciasta będzie suchy.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama