Reklama

Reklama
  • 250 g masła
  • 250 g cukier kryształ
  • 120 ml wody
  • 30 g kakao E.Wedel
  • 420 g mleka w proszku
  • 200 g pokruszonych herbatników
  • 100 g orzechów laskowych
  • 50 g rodzynek

Cukier połącz z kakao, dodaj wodę i masło, całość zagotuj w garnku. Gdy masa będzie gotowa, ostudź ją do temperatury około 45 stopni.
Do studzonej masy dodaj mleko w proszku, całość dokładnie wymieszaj, tak aby nie było grudek z mleka. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i bakalie. Tak przygotowaną masę przełóż do formy wyłożonej wcześniej folią spożywczą.
Formę z masą włóż na 4 godziny do lodówki, aby dobrze zastygła. Blok po wyjęciu z formy można polać wedlowską czekoladą. Smakuje najlepiej jako przekąska do gorącego mleka.

Zobacz inne przepisy na słodycze dla dziecka

Reklama

Przepis pochodzi z materiałów prasowych E.Wedel

Reklama
Reklama
Reklama