Brokułowa sałatka z jajkiem
Zdrowa, smaczna i pożywna - taka właśnie jest brokułowa sałatka z jajkiem.

- Edipresse
Opublikowano: środa, 23 kwietnia 2014 13:45
Reklama
Reklama
- 1 opakowanie mrożonych brokułów (ok. 500 g )
- 4 jaja
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka bułki tartej
- natka pietruszki
Umyj jajka, ugotuj je na twardo i podziel na cząstki. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Do osolonej wrzącej wody włóż brokuły i gotuj pod przykryciem około 5-6 minut. Następnie osącz je i przełóż do półmiska. Zrumień tartą bułeczkę na suchej patelni, dodaj masło. Brokuły udekoruj cząstkami jajek, posyp przyrumienioną bułeczką i natką pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę podawaj na ciepło lub zimno z pieczywem pszennym lub kwadracikami ciemnego chleba z masłem.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Marta Kabulska
Tatiana Audycka-Szatrawska
Aktualności
Malowanie pisanek i innych jajek wielkanocnych – różne techniki: tradycyjne, ekologiczne, proste i dla zaawansowanych
Luiza Słuszniak
Przepisy
Ciasta dla dzieci: lekkie i zdrowe przepisy na wypieki klasyczne, bez jajek, bez cukru oraz bez pieczenia
Justyna Etenkowska
Święta i uroczystości
Odkryj 8 zaskakujących sposobów na zdobienie pisanek. Trik z pietruszką cię zaskoczy!
Agnieszka Szumigaj, Ewa Janczak-Cwil
Magdalena Drab, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Małgorzata Sztylińska-Kaczyńska