Bruschetta
Bruschetta jest to rodzaj włoskiej grzanki. Oryginalnie smarowana jest oliwą z czosnkiem, rozmarynem i pomidorami. Jednak obecnie wariacji na jej temat jest wiele, więc można podać ją ze składnikami, które akurat mamy w lodówce: papryka, pomidor, awokado czy nawet pasta rybna.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych Kühne, producenta dressingów sałatkowych
Opublikowano: środa, 4 stycznia 2017 12:16
Reklama
Reklama
- Dowolne pieczywo
- Dressing włoski
- Kilka listków bazylii
- 1 pomidor
- 1 kulka mozzarelli
- Kilka oliwek
- Czerwona cebula
- Sól
- Pieprz
Pieczywo pokrojone na kromki wrzuć do tostera lub ugrilluj na patelni grillowej. Pomidora, mozzarellę, oliwki, bazylię i cebulę drobno posiekaj i wymieszaj. Gorącą kromkę chleba posmaruj włoskim dressingiem i nałóż na nią przygotowane nadzienie. Dopraw solą i pieprzem do smaku i udekoruj listkiem bazylii.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na przekąski dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama