Reklama

Reklama
  • 6 jajek
  • ½ szklanki cukru
  • ¾ szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 mała puszka brzoskwiń
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu np. marki Kamis

Białka jaj ubij z cukrem. Następnie dodaj do nich cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu. Do ubitych białek powoli dodaj żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj. Masę wylej na wyłożoną papierem do pieczenia patelnię. Brzoskwinie pokrój w plastry i ułóż na wierzchu ciasta. Piecz na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 20 min. Po upływie tego czasu, przewróć ciasto na drugą stronę i piecz przez około 5 minut.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na desery i słodkości

Reklama
Reklama
Reklama