Budyń jaglany z daktylami i bananem
Budyń jaglany jest dużo zdrowszy niż tradycyjny - wypróbuj!
![Budyń jaglany z bananem Budyń jaglany z bananem](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgxGKUSx-bae8028.jpg?quality=90&resize=980,654)
Data publikacji: piątek, 17 lutego 2017 11:31
Reklama
- 10 dag kaszy jaglanej (ok. pół szklanki)
- szklanka wody
- kilka daktyli lub suszonych śliwek
- miód
- szczypta soli
- banan
Kaszę opłucz, zalej szklanką wody i ugotuj na wolnym ogniu z odrobiną soli. W połowie gotowania dodaj suszone daktyle lub śliwki. Lekko przestudź i zmiksuj blenderem na krem. Możesz dosłodzić miodem. Na wierzchu budyniu połóż pokrojonego w plasterki banana.
Reklama
Zobacz też inne dania z kaszy jaglanej
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama