Budyń malinowy
Domowy budyń malinowy to zupełnie coś innego niż ten z torebki. Nie jest trudny w przygotowaniu i jest idealnym podwieczorkiem dla dziecka.

Opublikowano: niedziela, 22 czerwca 2014 21:58
Reklama
Reklama
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka mąki pszennej
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 100 g malin
Maliny umyć i zmiksować. Odlać pół szklanki mleka i rozmieszać w nim mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem. Dolać mleko z mąkami i przecier malinowy, wymieszać, zagotować. Podawać na ciepło lub zimno.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Joanna Biegaj, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Luiza Słuszniak
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Joanna Biegaj
Święta i uroczystości
Hymn Polski dla dzieci. Pełny tekst Mazurka Dąbrowskiego w oryginale miał aż 6 zwrotek
Ewa Janczak-Cwil, Magdalena Drab
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
marianielsen, Maria Kaczyńska-Żandarowska