Reklama
  • opakowanie makaronu (bardzo grube rurki),
  • duża pierś z kurczaka,
  • paczka mrożonych brokułów,
  • jajko,
  • pół paczki „Włoszczyzny krojonej w paski”,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 4 łyżki startego żółtego sera,
  • sól, pieprz biały.

Reklama

Mięso opłucz i ugotuj w dwóch szklankach wody przez ok. 20 minut, pod koniec dodaj włoszczyznę. Brokuły ugotuj (5 minut), zmiel je z kurczakiem. Dodaj jajko i przypraw odrobiną pieprzu. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rurki napełnij farszem, ułóż w żaroodpornym naczyniu, zalej wywarem wraz z włoszczyzną, posyp żółtym serem i włóż do piekarnika na 15 minut.
Danie oprósz posiekaną natką pietruszki.
Porcja dla dziecka: 3–5 rurek z farszem

Reklama
Reklama
Reklama